2020 Regaip Kandili ne zaman başlayacak? Kandiller 2020 Diyanet takvimi

2020 Regaip Kandili ne zaman başlayacak? Kandiller 2020 Diyanet takvimi

Mübarek üç ayların içerisinde bulunan ve Müslümanlar arasında çok hayırlı bir gün olarak idrak edilen Regaip Kandiline kısa bir süre kaldı. Kandiller, 2020 yılı Diyanet takviminde paylaşılmıştı. Peki üç ayların müjdeleyicisi 2020 Regaip Kandili ne zaman? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Müslüman âleminin ibadetle geçireceği mübarek Regaip Kandilinin 2020 yılında ne zaman idrak edileceği, şimdiden merak konusu oldu. Üç ayların başlamasına kısa bir süre kala bu günlerde yapılacak dua ve ibadetler büyük önem taşıyor. Peki Regaip Kandili 2020’de ne zaman? İşte detaylar…

2020’DE REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'nin de içinde bulunan mübarek üç aylar, 25 Şubat 2020’de başlayacak. Müslümanların aşk ile beklediği Regaip Kandili, 2020 yılı dini günler takvimine göre; 27 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.

Regaip kandili aynı anda Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların başlangıcını da müjdeliyor...

KELİMENİN TARİHÇESİ

Regaib kelimesi; " içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey, bağış, çok değerli hediye” anlamlarını taşımaktadır. İhsanı bol olan Allahımızdan ömrümüzün bereketini, günahlarımızın mağfiretini dileyerek oruç, namaz ve çeşitli ibadetlerle geçirmemiz tavsiye edilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan bu gece, bundan sonra gelecek olan kutsal gecelerin ve Ramazan ayının ilk habercisi olarak da bilinir. Nitekim Recep ayının başlangıcında Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.S.) şöyle dua ettiği söylenir: “Ey Allah’ım, recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur." (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, I, 259)

20-02/05/regaip-kandili.jpg

Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği umut edilir. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayında oruç tutmak büyük sevaptır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' adı da verilmiştir. Yani; iyiliklerin bolca olduğu Recep ayı.

Recep ayına 'tövbe' adı da verilir. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tevbe etmelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN