2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman?

2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman?

2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman? sorusu gündem oldu. Kurban Bayramını tatil yaparak geçirecekler ya da memleketine gidecekler şimdi den Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramında tatil kaç gün? 2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? sorularının yanıtını arıyorlar. İşte tüm detaylar...

2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman? Son günlerde özellikle bu soruların yanıtı merak ediliyor. Akrabalarından ve aillerinden uzak olan insanlar Kurban Bayramı tatilinde uygun fiyata bilet almak için 2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? sorusunu soruyorlar. Çalışanlar kurban bayramı tatilinin yüksek ihtimal ile 9 gün olmasından dolayı tatil planlarını yapmaya başladı. Kurban Bayramı ne zamana denk geliyor?  Peki bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün  olacak? 2018 Kurban Bayramında tatil 9 gün mü? Kurban Bayramında tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı ile ilgili aranan tüm soruların yanıtı haberimizde...

2018 Kurban Bayramı, ibadetlerin yerine getirilip, aile ziyaretlerinin gerçekleştirildiği önemli bir vecibe olacak. bu yıl Kurban Bayramı ne zaman

Kurban Bayramı hangi gün vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor. Her yıl olduğu gibi birçok vatandaş, bayramdan aylar öncesinde bilet ve yıllık izin organizasyonu için araştırmalarına başladı. Kurban Bayram tatilini bir ara tatil ile değerlendirmek isteyenler ise Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun da yanıtını arıyor. 2018 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak? 

KURBAN BAYRAM TATİLİ NE KADAR?

2018 Kurbanlık Bayramı ne zaman sorusunun yanıtı: Kurban Bayramı bu yıl ağustos ayınının ortasına denk gelecek. Hafta sonu tatilleri ve pazartesi gününe denk gelen yarım günlük arefe günün de eklenince toplam 9 güne çıkan Kurban Bayramı, kamu çalışanları için 18 Ağustos cumartesi günü başlamış olacak.

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak kamu çalışanlarının Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

18-03/28/kurban-bayrami.jpg

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre 2018 Kurbanlık Bayramı ne zaman:

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

KURBAN NEDİR?

Sözlükte “yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, dinî bir terim olarak, “ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan” demektir. Arapça’da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir.

İnsanlık tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcut olmakla birlikte şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılıklar bulunur. Kur’an’da Hz. Âdem’in iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edilir (el-Mâide 5/27); bir başka âyette de ilâhî dinlerin hepsinde kurban hükmünün konulduğuna işaret edilir (el-Hac 22/34). Ancak Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta kurban telakkisi bir hayli değişikliğe uğramıştır. Hıristiyanlık’ta İsâ’nın çarmıha gerildiği ve bunun insanoğlunun aslî günahına karşı Baba’nın oğlu İsâ’yı feda etmesi olduğu inanışıyla kurban telakkisi özel bir anlam kazanmıştır.

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

18-03/28/kurban-bayrami-2018.jpg

2018 YILI RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

2018 yılında hafta sonları ve resmi tatillerle birlikte toplam 116 gün izin gözüküyor;

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

Bayram tatili pazartesi gününe denk gelecek.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

Bayram cumartesi günü kutlanacak. İlaveten bir tatil yapılmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili 15 Haziran cuma günü başlayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Bayram pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2018 Kurbanlık Bayramı ne zaman: 2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Bayram perşembe günü kutlanacak. Cuma gününü tatil olarak ayarlayabilenler 4 gün tatil yapmış olacaklar.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ

Bayram pazartesi günü kutlanacak. Haftasonu ile birlikte üç gün tatil yapılmış olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN