1 Mayıs gösterilerindeki 38 kişi tutuklandı

1 Mayıs gösterilerindeki 38 kişi tutuklandı

İstanbul'da, 1 Mayıs’ta Saraçhane’den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba engel olan polislere saldırdığı iddia edilen 38 kişi tutuklandı. 27 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Saraçhane’de toplanıp Taksim Meydanı'na yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Bunun üzerinde polise saldırdığı iddia edilen 247 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 182 kişi serbest kalırken, 65 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi.

1-001.jpg

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMA'

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 52 şüpheli '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet, terör örgütü propagandası yapma, kamu görevlisine direnme’ suçlarından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlikçe 38 şüpheli tutuklanırken, 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN