Türkiye'de Nisan ayında en çok satılan otomobiller açıklandı! İlk sıra şaşırtmadı: İşte en çok tercih edilen modeller

Türkiye'de Nisan ayında en çok satılan otomobiller açıklandı! İlk sıra şaşırtmadı: İşte en çok tercih edilen modeller

Mayıs ayına girmemizle birlikte nisan ayında en çok tercih edilen otomobil markaları merak konusu oldu. Türkiye'de Nisan ayında en çok satılan otomobiller açıklandı! Listenin zirvesine oturan marka şaşırtmadı, işte en çok tercih edilen modeller...

Otomobil dünyasında her geçen gün yeni modeller tanıtılmaya devam ediyor. Nisan ayını geride bırakırken en çok tercih edilen otomobil markaları merak konusu haline geldi. Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında lider koltuğuna oturan marka şaşırtmadı. İşte detaylar...

3.003 ADETLİK SATIŞLA LİDER OLDU

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un T10X modelinin fiyatı belli oldu | Euronews

Nisan ayında Türkiye'nin elektrikli otomobil pazarında lider konumda olan Togg, 3,003 adetlik satışıyla dikkat çekti. Togg'un bu başarısında Togg T10X modelinin etkisi büyük oldu. Model bazında yapılan değerlendirmede, Togg T10X'i 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 takip etti.

Otomobil ve hafif ticari araç satışlarındaki genel düşüşe rağmen, elektrikli otomobil pazarında yaşanan canlılık dikkat çekti. Nisan ayında gerçekleşen 61,448 adetlik otomobil satışının içinde elektrikli araçların payı yüzde 28,1 oldu.

ODMD verilerine göre, Togg'un elektrikli otomobil pazarındaki payı nisan ayında yüzde 49,25 olarak gerçekleşti. Togg T10X, pazarda en çok tercih edilen model olurken, SsangYong Torres ve BMW X1 de önemli bir pazar payına sahip oldu.

PAZARIN YÜZDE35,29’U TOGG’DA

Elektrikli araç pazarındaki rekabetin arttığı bir dönemde, Togg'un lider konumunu koruması dikkat çekiyor. Togg'un yılın ilk dört ayındaki performansı da oldukça başarılı. Yılın ilk dört ayında 7,148 adetlik satışla Togg, elektrikli otomobil pazarında yüzde 35,29'luk bir pazar payına ulaştı.

Nisan ayında model bazında yapılan değerlendirmede, Togg T10X'in yanı sıra SsangYong Torres, BMW X1, Hyundai IONIQ 5 ve Volvo XC40 gibi modeller de ön plana çıktı. Tesla ise nisan ayında 27 adetlik satış gerçekleştirdi.

Elektrikli otomobil pazarındaki canlılık ve Togg'un liderliği, otomotiv sektöründe dikkatle takip ediliyor. Togg'un pazardaki bu güçlü konumu, elektrikli araç pazarının geleceği hakkında önemli ipuçları veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN