TOKİ İstanbul çekilişi ne zaman? Tuzla Arnavutköy Başakşehir TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgula

TOKİ İstanbul çekilişi ne zaman? Tuzla Arnavutköy Başakşehir TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgula

Tuzla, Başakşehir ve Arnavutköy’de yapılacak konut projeleri için TOKİ İstanbul çekiliş tarihi belli oldu. Genel olarak 24 Şubat itibarıyla startı verilen kura çekilişinde heyecan dorukta. İstanbul’da 10 bin konutun kurası ilk olarak Tuzla’da yapılacak. Peki TOKİ İstanbul çekilişi ne zaman? İşte 2020 İstanbul TOKİ kura sonuçlarını sorgulama ekranı…

Tüm yurtta toplamda 100 bin konut projesi yapılıyor. İhtiyacı olan ailelerin konut sahibi olması için düzenlenen proje için TOKİ İstanbul kura çekilişi tarihi il il açıklandı. Peki TOKİ kura çekilişi İstanbul’da ne zaman yapılacak? İşte Tuzla, Başakşehir ve Arnavutköy 2020 TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulaması…

TOKİ İSTANBUL; TUZLA, ARNAVUTKÖY VE BAŞAKŞEHİR KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye’nin birçok bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için 100 bin konut inşa edilecek. 10 bin ile en çok konut İstanbul’da yapılacak. TOKİ İstanbul kura çekilişi; Tuzla’da 16 Mart 2020, Arnavutköy’de 18 Mart 2020 ve Başakşehir’de ise 20 Mart 2020’de gerçekleştirilecek.

TUZLA’DA 117 BİN 650 BAŞVURU YAPILDI

TOKİ’nin gerçekleştireceği 100 bin konutta İstanbul’da toplanan 3 projedeki 10 bin konutun ilk kurasının yapılacağı Tuzla’da 117 bin 650 başvuru yapılırken, bu ilçede 5 bin 750 konut yapılacak. Arnavutköy’de 3 bin 750 konut yapılacakken, Başakşehir’de ise 500 konut inşa edilecek.

TOKİ İSTANBUL KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kura sonuçları çekilişin yapıldığı gün açıklanacak. Kura, TOKİ’nin resmî internet sitesi üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresine giriş yapılarak; hak sahibinin T.C. Kimlik Numarası yazıldıktan sonra; ‘’Ben robot değilim’’ ikonuna tıklamanız yeterlidir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

AİLELER, KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK

TOKİ İstanbul kura çekilişinde hak sahibi olacaklar; kira öder gibi ödemelerini yapacak ve ev sahibi olacak. Yüzde 10 peşinat, aylık 894 TL’den başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olunacak. Konutlar ise yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek. 2+1, 75 ve 85 metrekare olacakken, 3+1 ise brüt 100 metrekare olacak.

20-02/19/toki-istanbul.jpg

KATILIM BANKALARI DA HİZMET VERECEK

TOKİ’nin gerçekleştirdiği proje kapsamında vatandaşların konut finansmanının sağlanması adına kamu ve katılım bankaları da hizmet verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN