SGK duyurdu! Asgari ücretliye 500 TL destek ödemesi yapılacak! Üstelik şart yok

SGK duyurdu! Asgari ücretliye 500 TL destek ödemesi yapılacak! Üstelik şart yok

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla önemli bir haberi kamuoyuna duyurdu. SGK'nın paylaşımına göre, asgari ücret desteği kapsamında 500 TL ödeme yapılacağı bildirildi. Ayrıca, destek ödemesinin yapılacağı tarihler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Türkiye'de işverenlere çeşitli teşvikler sunulmaktadır. Bu bağlamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği duyuruyla ilgili bilgilendirme sağladı. Paylaşımda, her bir sigortalı için aylık 500 TL asgari ücret desteğinin işverenlere sağlandığı belirtildi.

SGK TARAFINDAN DUYURU YAPILDI

opera-anlik-goruntu-2023-08-15-144925-twitter-com.png

1.7 milyondan fazla işletme asgari ücret desteğinden faydalanıyor.

2023/Ocak-Mayıs aylarında 1.781.089 iş yerine 13,1 milyar TL, 2016 yılından itibaren toplamda ise 64,4 milyar TL asgari ücret desteği sağlandı. Temmuz-Aralık döneminde her bir sigortalı için işverene aylık 500 TL asgari ücret desteği veriyoruz.

4A (SSK) ve EK 9 (ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ve konut kapıcılığı “uzun vadeli”) kapsamında sigortalı çalıştıran iş yerlerine asgari ücret desteği sağlıyoruz.

Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarını, takip eden ay/aylardan doğan sigorta prim borçlarınızdan mahsup ediyoruz.

BAŞVURU ŞARTI YOK

1 Ocak 2023 tarihinden önce tescil edilmiş olan iş yerinin asgari ücret desteğinden yararlanması için;

2023/Temmuz- Aralık aylarında/dönemlerinde; Aylık prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi

Çalıştırdığı kişilerin sigorta primine esas kazançlarının tam olarak bildirilmesi

2022/Ocak-Aralık aylarında/dönemlerinde bildirilen en az sigortalı sayısı ve üstünde bildirimde bulunulması gerekmektedir.

2023 yılı içinde ilk defa tescil edilen iş yerlerinin asgari ücret desteğinden yararlanması için;

2023/Temmuz- Aralık aylarında/dönemlerinde; Aylık prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi,

Çalıştırılan kişilerin sigortalı olarak bildirilmesi, bildirilen sigortalıların fiilen çalıştırılması ve sigorta primine esas kazançlarının tam bildirilmesi

Cari ay primlerinin yasal süresi içinde ödenmesi

Kuruma prim, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması veya taksitlendirilmiş olması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN