Otomotiv dünyasında Çin şoku: 71 yeni model geliyor

Otomotiv dünyasında Çin şoku: 71 yeni model geliyor

Otomotiv dünyasını sarsacak haber Çin'den geldi. Çinli otomotiv şirketlerinden 71 yeni model işaret edildi. Otomobil piyasasını beklenen dev hamle rekabeti kızıştıracak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Çinli otomobil üreticilerinden piyasayı coşturacak haber geldi. Toplamda 71 yeni model için ışıklar yakıldı. Küresel pazarda etkisini gösterecek daha teknolojik ve daha uygun fiyatlı modeller merak konusu oldu.

ABD ELEKTRİKLİ OTOMOBİL PAZARINA BÜYÜK DARBE

The New York Times'tan çarpıcı bir haber: Çinli otomobil üreticileri, daha büyük, daha teknolojik ve daha ucuz elektrikli araçlarla küresel pazarda hakimiyet kurmaya hazırlanıyor. Bu durum, ABD'deki elektrikli araç pazarında lider konumda olan Tesla için büyük bir tehdit oluşturuyor.

raw.jpg

Elektrikli otomobil pazarında küresel rekabet giderek kızışıyor. Çinli otomobil üreticileri, daha büyük, teknolojik olarak daha gelişmiş ve estetik açıdan daha çekici elektrikli araç modelleri sunarken, Amerika'nın öncü elektrikli otomobil üreticisi Tesla için zorlu bir dönem başlıyor. Chrysler'in eski CEO'su Bill Russo, Tesla'nın pazardaki başarısızlığının, ABD elektrikli otomobil pazarının sonunu getirebileceği uyarısında bulunuyor.

71 YENİ MODEL GELİYOR

Çin'deki otomobil şirketleri, bu yıl piyasaya sürmeyi planladıkları 71 yeni bataryalı elektrikli modelle global pazarda iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Bu araçlar, daha büyük lastikler, daha konforlu koltuklar ve daha hızlı şarj olabilen güçlü bataryalar gibi özelliklerle donatılmış durumda. Çin aynı zamanda sürücüsüz araç teknolojisi konusunda da büyük ilerlemeler kaydediyor ve bu da Tesla gibi rakipleri için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

537af90d7d1e2d0c756e271a0ed3655b.jpg

Çinli otomobil üreticilerinin bu başarısı, ABD pazarındaki yerini korumaya çalışan Tesla için büyük bir meydan okuma olarak değerlendiriliyor. Tesla'nın Otopilot özelliği, ABD'deki bir dizi hükümet güvenlik soruşturmasının odağı haline gelmişken, Çin düzenleyicileri ve halkı bu teknolojiyi daha güvenli bir alternatif olarak görmeye başladı.

ÇİNLİ ÜRETİCİLERDEN YENİLİKÇİ HAMLELER

Çinli otomobil üreticileri, elektrikli araçların yanı sıra, sürücü destek yazılımlarına da büyük yatırımlar yaparak, otomobillerini adeta birer tekerlekli robot haline getiriyor. Geely ve Baidu gibi şirketler, bu yeni teknolojilerle Tesla'nın pazar payını zorlamayı hedefliyor. Ayrıca, CATL gibi batarya üreticileri, kısa sürede uzun mesafeler kat edebilen yeni nesil bataryaları piyasaya sürerek bu alandaki rekabeti daha da kızıştırıyor.

hakkimizda-pc-min.jpg

Çinli üreticilerin bu stratejik hamleleri, Tesla'nın ABD ve global pazardaki konumunu zorlarken, Chrysler'in eski CEO'su Russo'nun yorumları, Tesla'nın başarısızlığının ABD'nin elektrikli otomobil endüstrisi için olası yıkıcı sonuçlarını ortaya koyuyor. Eğer Tesla pazardaki yerini koruyamazsa, ABD elektrikli otomobil pazarının büyük bir bölümünün de risk altında olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN