O tarihte emekli olanlar paraya para demeyecek! SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı

O tarihte emekli olanlar paraya para demeyecek! SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli olmak isteyenler için kritik tarihi paylaştı. Peki, ne zaman emekli dilekçesi verilmeli? Emeklilik başvurusu ne zaman yapılmalı? Ne zaman emekli olmalıyım? İşte, emeklilik başvurusu için doğru zaman...

Çalışanlar ve emeklilik zamanı gelenler, aralık ayında mı yoksa ocak ayında mı emekli olmanın daha avantajlı olacağını merak ediyor. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medyada paylaşımda bulunarak emekli olacaklara seslendi.

HANGİ AY EMEKLİ OLMAK DAHA AVANTAJLI?

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Özgür Erdursun'un ilk mesajı şöyle:

"İşsiz, işi olmadığı için mutsuz, çalışanlar, zor çalışma şartları ve düşük ücretlerle geçinemediği için mutsuz, Emekliler, düşük emekli aylıkları nedeniyle geçim sıkıntısı içinde mutsuz, Esnaf, zor ekonomik şartlarda kendi BAĞ-KUR primini ödemekte dahi zorlanıyor mutsuz, Gençler, gelecek endişesi yaşıyor mutsuz, Bu ülkede kim mutlu..."

ARALIK AYINDA MI OCAK AYINDA MI EMEKLİ OLMAK AVANTAJLI?

Özgür Erdursun, daha sonra aralık ayında mı yoksa ocak ayında mı emekli olmak gerekir sorusunu yanıtladı ve şu paylaşımı yaptı:

"Daha öncede söylediğimiz gibi 2024 Ocak ayında emeklilik müracaatında bulunanlar yaklaşık %7 daha fazla emekli aylığı alacak... Kıdem Tazminatı Tavanı yaklaşık 35.000TL olacak... Emeklilik müracaatı için 2023/Aralık mı, 2024 Ocak mı diye soranlar kıdem tazminatı ve emekli aylığına göre karar versinler..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN