Mercedes'ten elektrik devrimi! Sürücüsüz TIR'lar yola çıkıyor

Mercedes'ten elektrik devrimi! Sürücüsüz TIR'lar yola çıkıyor

Alman devi Mercedes'ten otonom sürüş özellikli elektrikli TIR tanıtıldı. Elektrikli otomotiv devriminde yeniliklere imza atan Mercedes, sürücüsüz TIR'larıyla yollara çıkıyor. İşte taşımacılığın yeni öncüsü...

BURAK ÖZTOPRAK

Son dönemlerde lojistik ihtiyacın artmasıyla taşımacılıkta eksiklik görülüyordu. Mercedes bu sorun üzerine elektrikli ve sürücüsüz TIR modeli geliştirdi. Sürücüsüz TIR modeli yollara çıkıyor...

YÜK TAŞIMACILIĞIN YENİ ÖNCÜSÜ

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, Seviye 4 otonom sürüş kabiliyetine sahip, 19,5 ton yük taşıyabilen sürücüsüz elektrikli tırını tanıttı.

Otomotiv endüstrisinde devrim niteliğinde bir adım atan Mercedes-Benz, tamamen elektrikli ve Seviye 4 otonom sürüş kabiliyetine sahip yeni tır modeli Freightliner eCascadia'yı resmen duyurdu. 19,5 ton taşıma kapasitesiyle ağır yük taşımacılığında öncü olacak olan bu araç, geleceğin lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.

37c8e4b4-31c0-42d1-89ca-6b02b64c6aa6.jpg

ÖZELLİKLERİ

???? Güçlü Batarya ve Menzil: 438 kWh batarya kapasitesiyle donatılan Freightliner eCascadia, tek bir şarjla 368 km menzil sunarak uzun mesafeli taşımacılıkta da sürdürülebilir bir çözüm vadediyor.

???? İleri Otonom Teknoloji: Daimler Truck'ın alt şirketi Torc Robotics tarafından geliştirilen ve tam 15 kamera, üç kısa menzil, altı orta menzil, dört uzun menzil radar/LiDAR ile donatılan araç, Seviye 4 otonom sürüş kabiliyetine sahip.

???? Hızlı Şarj İmkanı: Çift şarj soketi kullanıldığında %0'dan %80'e kadar sadece 1,5 saatte şarj olabilen eCascadia, verimlilik ve hız konusunda da iddialı.

2027 Hedefi: Mercedes-Benz'in planına göre, Freightliner eCascadia, 2027'ye kadar tamamen sürücüsüz olarak karayollarında taşımacılığa başlayacak ve sektörün dönüşümünde öncü rol üstlenecek.

Bu yenilikçi tır, hem taşımacılıkta yeni bir dönemin kapısını aralayacak hem de çevreci yaklaşımıyla geleceğin lojistiğine ışık tutacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN