Memur ve emeklilere zam için tarih resmen duyuruldu! Bakan Işıkhan'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama

Memur ve emeklilere zam için tarih resmen duyuruldu! Bakan Işıkhan'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama

Memur ve memur emekli maaşı artış oranını iki yıl süreyle belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin 14 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Zam oranlarını merak eden milyonlarca vatandaşın beklentisi içinde olduğu bu süreçte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan resmen tarih verdi. İşte ayrıntılar...

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, sendikaların önerilerinin sınıflandırılmasıyla başladı ve bu süreç, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini etkiliyor. Bu bağlamda, 11 farklı hizmet sektörü için komisyon raporları, hükümet ve yetkili sendikalar arasında 12 Ağustos'a kadar tartışılacak. Müzakerelerin tamamlanmasının ardından, hükümetin genel kamu çalışanları için ilk zam teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunması bekleniyor.

AĞUSTOS AYI SONUNDA TAMAMLANACAK

yeni-haber-basligi-f9257204.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, maaş artış oranlarının belirlenmesi sürecinin milyonlarca kişinin gelirine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, "Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık" dedi.

Bakan Işıkhan, "Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum" sözleriyle sürecin olumlu bir sonuçla tamamlanmasına olan inancını dile getirdi. Işıkhan ayrıca, bugüne kadar vatandaşların taleplerine her zaman kulak verdiklerini, millet odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve emeğin hakkını gözettiklerini belirtti. Gelecekte de aynı vizyonla hareket edeceklerini vurguladı.

NET TARİHLER BELLİ OLDU

Toplu Sözleşme takvimi, müzakerelerin 22 Ağustos'a kadar devam edeceğini ve anlaşma sağlanamazsa hakem heyeti sürecinin başlayacağını gösteriyor. Hakem heyeti süreci, 23-25 Ağustos tarihleri arasında başvuru aşamasıyla başlayacak ve 26-31 Ağustos tarihleri arasında hakem kurulu süreci işletilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN