İstanbul artık pahalıya alacak! Ekmek fiyatlarına yüzde 31.25 zam: Kalabalık aileler yandı

İstanbul artık pahalıya alacak! Ekmek fiyatlarına yüzde 31.25 zam: Kalabalık aileler yandı

Uzun süredir tartışma konusu olan ekmek fiyatları İstanbul'un başına pahalıya patlayacak. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar artık %31,25 zamlı ekmek alacak. Kalabalık aileler şimdiden isyan ediyor. İşte tüm detaylar…

İstanbul Ticaret Odası (İTO), gerçekleştirdiği son meclis toplantısı ile birlikte herkesin canını yakacak bir karara imza attı. 200 gram ekmeğin fiyatına %31,25 oranında zam yapılmasına karar verilirken vatandaşlar da kara kara düşünmeye başladı. Mayıs ayında İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen meclis toplantısı ile birlikte 200 gramlık ekmek fiyatının 10 TL'ye yükseltilmesine karar verildi. İşte tüm detaylar…

EKMEK FİYATLARINA ZAM

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar güne zam haberi ile başladı. Fırın ve marketlerde satılan ekmek fiyatlarına %31.25 oranında zam yapılmasına karar verildi. İTO tarafından alınan karar ile birlikte ekmek fiyatlarına zam yapıldı.

ekmek-zamlandi.jpg

Meclise oylamaya sunulan kararda, “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer alan un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar sonucunda ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurulumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur” ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN