Hem SSK'sı hem de Bağ-Kur'u olanlar yandı! SGK Başuzmanı'ndan tarihi uyarı: Bunu yapmayan yandı

Hem SSK'sı hem de Bağ-Kur'u olanlar yandı! SGK Başuzmanı'ndan tarihi uyarı: Bunu yapmayan yandı

"Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karakaş, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sürecinin hızla ilerlediğini ve milyonlarca başvurunun devam ettiğini belirtti. Karakaş, hangi EYT başvurularının geçersiz sayılacağı konusunda bilgi vererek özellikle SSK ve Bağ-Kur çalışmalarının bir arada olan, kendi iş yerinden SSK'lı olarak gösterilen veya şirket ortağı iken SSK'lı olarak kaydedilen kişilerin durumunu ele aldı.

SGK Başuzmanı Karakaş, konuşmasında SGK tarafından EYT başvurusu yapıldıktan sonra geçersiz sayılma durumunun mevcut olabildiğini ifade etti. Bu nedenle SGK, başvuru sahiplerinin 2011 yılı öncesi ve sonrası uygulamalara göre incelenmesini sağlamakta olduğunu dile getirdi.

Ayrıca SGK, 2008 yılından itibaren yürürlükte olan uygulamaları da ayrıca dikkate aldığını, SSK mı Bağ-Kur mu geçerli olacak, buna göre işlem yapıldığını söyledi.

EMEKLİLİK HAYALİNİZ SUYA DÜŞEBİLİR

gfdgdf.jpg

Karakaş, eksik prim yüzünden emekliliğin geçersiz olabileceğini dile getirerek, "Maalesef çoğu zaman da SSK geçersiz sayıldığından emeklilik dilekçesini verdiğiniz halde gerekli prim otomatikman artacağından ötürü; Bağ-Kur'dan emekli olmak için bir erkeğin en az 9 bin prim gerekiyor. 9 bin prim olmadan emekli olamıyorsunuz. Siz SSK'dan emekli olmayı hayal ederken 2-3 bin gün daha az primle maalesef SSK'dan Bağ-Kur'a geçme durumu varsa emeklilik geçersiz olabilir" ifadelerini kullandı.

Kendi iş yerlerinden SSK'lı olarak gösterilen veya şirket ortakları olarak SSK'lı kaydedilen kişilerin durumunda, hizmet defterinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, aynı dönemde hem Bağ-Kur hem de SSK çalışması bulunan kişilerin hizmet çakışmalarının analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Bu bilgilere göre emeklilik planlaması yapmanın önemli olduğunu belirten Karakaş, ayrıca mahsuplaşma imkanı varsa bunun kullanılmasının ve en az zararla emeklilik planlamasının yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN