Evde bakım yardımı alanlara güzel haber: Sigorta artı zam! Yeni maaşlar o rakamı garantiledi

Evde bakım yardımı alanlara güzel haber: Sigorta artı zam! Yeni maaşlar o rakamı garantiledi

Sosyal güvenlik kapsamında yapılan ödemelere dair yeni gelişmeler aktarılıyor. Evde yaşlı ya da hasta kişilere bakanlar için duyuruldu. Yaşlı bakım sigortası ile sigorta ve zamlar kapıyı tıklattı. O tarihten itibaren geçerli olacak. İşte tüm detaylar...

Evde bakım maaşı ile yenilikler paylaşılıyor. Yeni gelişmelere göre, evde yaşlı ve hasta bakan kişilere "Yaşlı Bakım Sigortası" gündeme taşındı. Yeni maaşlara dair açıklamalar gelirken, sigorta müjdesi de geldi.

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLARA SİGORTA MÜJDESİ

Asgari ücret, emekli ve memur maaşı gibi her 6 ayda bir enflasyona göre güncellenen "Evde Bakım Maaşı" gündeme konu oldu. Yaşanan yeni gelişmeler ile birlikte bu maaşı alanların yüzü güldü. Bakım ihtiyacı olan kişilerin yaşam standardını artırmak adına yapılan ödemeler o tarihten itibaren güncellenecek. Esnek çalışma şartlarıyla birlikte yaşlılara yönelik çalışma koşulları oluşturuluyor.

Profesyonel bakım elemanları yetiştirilerek, ihtiyaç duyulan malzemelerin alımında destek sağlanacak. Yaşlı bakım sigortası uygulamasıyla birlikte evde bakıma ihtiyacı olan engelli ya da yaşlı kişilere düzenli olarak bakan ve karşılığında evde bakım yardımı alanlar, belirli zamanlar çerçevesinde sosyal güvenlik kapsamında değerlendirilecek. Düzenleme henüz Meclis'e girmediği için netlik kazanmadı.

1x-1.jpg

NE KADAR ZAM GELECEK?

Evde bakım maaşına dair düzenlemelerin Ocak 2024 tarihinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Yeni yıl kapsamında zamlanacak ödemeler, yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı üzerinden değerlendirilecek. Memur maaşında beklenen yüzde 40 civarındaki zammın üzerine, evde bakım maaşı 5 bin 98 TL'den 7 bin 300 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN