En düşük emekli maaşı bu rakamın altında olmayacak! SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı

En düşük emekli maaşı bu rakamın altında olmayacak! SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, daha yüksek emekli maaşı alabilmek için merak edilenleri sosyal medya hesabından paylaştı. Uzman isim, prim gün sayısından emekli aylığına kadar tek tek hesap yaptı. İşte detaylar...

Umduğu zammı bulamayan milyonlarca emeklinin gözü 2024 yılında yapılacak olan zamda. Hali hazırda 7 bin 500 TL olarak ödenen taban emekli aylığı, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine 7 bin 500 TL seviyesinde kalırken, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında günden güne eriyen emekli maaşları ile geçinmek imkansız hale geldi.

Son olarak emekli maaşlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizi daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız" dedi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Sosyal medya hesabından, "Daha çok çalışarak, 9000 gün prime ulaşarak daha yüksek emekli aylığı alabilir miyim?" sorusuna yanıt veren sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, şu bilgileri paylaştı:

- Doğum tarihi 1973
- SGK başlama 1996
- Prim günü 9097
- 20 yıl asgari ücret
- Son 5 yıl asgari ücretin 4 katı ile çalışıyor
- Emekli aylığı 8 bin 886 TL

Öte yandan geçtiğimiz hafta emekli maaş zammına ilişkin açıklamada bulunan Özgür Erdursun, "1 Ocak 2024'te SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ortalama yüzde 40 oranında enflasyon farkı verilecek. 7 bin 500 TL'ye tamamlanan en düşük emekli aylığı da 10 bin TL'ye yükseltilecek gibi gözüküyor" demişti.

DEZAVANTAJLI DURUMA DÜŞECEK

Öte yandan emeklilere bir de kötü haber veren Özgür Erdursun, "Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek" ifadelerine yer vermişti.

SGK ve BAĞ-KUR emeklileri, kanun gereği temmuz ve ocak aylarında enflasyon farkı kadar zam alıyorlar. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (168)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
168 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN