Elektrikli otomobillerde şarj sorunu ortadan kalkıyor! BYD'den %100'e kadar hızlı şarj teknolojisi...

Elektrikli otomobil devi BYD'den son teknoloji şarj mimarisi geliyor. Şarj sorunuyla sık sık gündeme gelen elektrikli otomobillerde hızlı şarj desteğiyle %100'e kadar şarj olma imkanı sunulacak. İlk kez o modelde kullanılacak 800 volt elektrikli otomobil duyuruldu. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

BYD'den devrim niteliğinde şarj özelliği paylaşıldı. İlk kez kullanılacak 800 volt elektrikli modelini duyurdu. Bu modelde kullanılan teknolojide hızlı şarj desteği %100'e kadar sürecek. Elektrikli otomobillerde şarj sorununu ortadan kaldıran teknoloji paylaşıldı.

%100'E KADAR HIZLI ŞARJ DESTEĞİ

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, yeni nesil şarj mimarisini duyurdu. BYD tarafından tanıtılan o modelde %100'e kadar hızlı şarj olabilen 800 volt elektrikli otomobil paylaşıldı. Elektrğik mimarisi sayesinde eski modellerdeki gibi %80'e kadar hızlı şarj yerine %100'e kadar hızlı şarj desteği sunacak.

image-205.webp

İLK KEZ O MODELDE KULLANILACAK

Silikon karbür çip üretiminin artmasını öngören firmadan yeni bir sistem planlaması yapıldı. Bu sistemde 12 farklı parça tek kümede toplanırken, kendi güç elektroniği çiplerini ürettiği gibi motor, inverter, DC/DC konvertörü gibi malzemeler bulunuyor. Günümüzdeki modellerde ise 8'i bir arada çözümü sunuyor.

İlk kez BYD Sea Lion 07 EV modelinde kullanılacak 800 voltluk elektrik mimarisinde şarj hızının artırılarak, şarj hızının kullandığı aralık genişletilecek. BYD'nin yeni modelinin ise yakın zamanda küreselde satışa çıkması beklentiler arasında yer alıyor.

image-208.webp

İKİNCİ NESİL BATARYA ÇALIŞMALARI

BYD, %100 hızlı şarj desteğinin yanı sıra diğer taraftan da LFP katotlu Blade bataryasının ikinci nesil versiyonu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara göre, enerji yoğunluğunu yaklaşık olarak yüzde 15 civarında artıracağı konuşuluyor. Yeni hücreler sayesinde BYD otomobillerinde ağırlık düşmesi de söz konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN