Cevdet Yılmaz'dan 'Emeklilik' açıklaması

Cevdet Yılmaz'dan 'Emeklilik' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12’nci Kalkınma Planı görüşmeleri kapsamında katıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ikinci bölüm görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

12’nci Kalkınma Planı görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ikinci bölüm görüşmelerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada açıklamalarda bulundu.

'BUNUNLA İLGİLİ BİR HEDEFİMİZ YOK'

Yılmaz, konuşmasında emeklilikte yaş yükselmesi iddialarınada şu şekilde cevap verdi:

"Seçim sonrası kurda önemli bir hareketlilik yaşandı. Oldukça önemli bir değişim oldu. Önümüzdeki dönemde böyle bir haraketlilik beklemiyoruz. Bununla ilgili bir hedefimiz yok. Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok."

'YILBAŞINDA NETİCELENDİRİCEZ'

Memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılmasıj kararlaştırılmıştı. Ancak emeklilere yapılması planlanan zam yeterli bulunmayınca iktidar kanadından yeni düzenleme sinyali verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ‘serzenişlerin farkında olduğunu’ belirterek, “Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz” şeklide ifadelerde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN