BYD'den elektrikte devrim! Yeni nesil e-Platform 3.0 Evo: %100 hızlı şarj ve verimlilikte zirve!

BYD'den elektrikte devrim! Yeni nesil e-Platform 3.0 Evo: %100 hızlı şarj ve verimlilikte zirve!

BYD, elektrikli otomobil piyasasında yeni kapılar açmaya devam ediyor. Devrim niteliğindeki yeni nesil e-Platform 3.0 Evo'yu duyurdu. Platform ilk olarak o modelde kullanılacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasasının devlerinden BYD, şarj sorununu ortadan kaldırıyor. Hızlı şarjı %100'e çıkartarak verimlilikte zirveye oynuyor. İlk olarak o modelde kullanılacak platform tanıtıldı. İşte tüm detaylar..

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ

BYD, yeni nesil elektrikli otomobil platformu e-Platform 3.0 Evo ile geleceğin teknolojisini tanıttı; 500 kW DC hızlı şarj desteği, %92 verimlilikte çalışan motor, %20 daha düşük enerji tüketimi ve çok daha fazlası!

Çinli otomotiv devi BYD, elektrikli otomobil sektöründe çıtayı yükseltecek yeni e-Platform 3.0 Evo mimarisini tanıttı. Bu platform, hızlı şarj, üstün enerji verimliliği ve gelişmiş termal yönetim sistemiyle gelecek nesil elektrikli araçların kapısını aralıyor. İlk kez Sea Lion 07 EV modelinde kullanılacak olan e-Platform 3.0 Evo, %100'e kadar hızlı şarj ve düşük enerji tüketimi vaat ediyor.

9d321d39-f735-444e-8416-f4e4534ab88e.jpg

Öne Çıkan Özellikler:

  • 500 kW Hızlı Şarj Desteği: Çift soketli şarj sistemi, tek soketle %10'dan %80'e sadece 25 dakikada ulaşmayı sağlarken, %80'den %100'e ise yalnızca 18 dakikada şarj olanağı sunuyor.
  • Yeni Nesil Motor: 23.000 RPM dönüş hızına sahip yeni nesil elektrik motoru, %92 verimlilikte çalışırken, 12'si bir arada güç ünitesiyle performans ve dayanıklılıkta liderliği hedefliyor.
  • Enerji Verimliliği: 800V elektrik mimarisi ve %99,86 verimliliğe sahip silikon karbür çipli inverter, enerji tasarrufu sağlayarak %20 daha düşük tüketim hedefliyor.
  • Isı Pompalı Termal Yönetim: 16'sı bir arada kompakt termal yönetim sistemi, geniş sıcaklık aralığında çalışabilirken enerji verimliliğini artırıyor.
  • Geliştirilmiş Batarya: Yeni nesil batarya, soğuk havalarda hızlı şarja başlarken kendini ısıtma kabiliyetine sahip. Şasiye entegre batarya paketinin yapısal parçalarındaki geliştirmeler ise güvenlik ve ağırlıkta üstünlük sunuyor.

914e9502-e15f-43f2-be48-6681afb5f731.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

BYD'nin yeni e-Platform 3.0 Evo mimarisi, elektrikli otomobil sektöründe devrim yaratacak yeniliklerle donatılmış durumda. Şarj hızı, enerji verimliliği ve üstün teknolojik özellikleriyle bu platform, markanın yeni nesil elektrikli araçlarına bambaşka bir performans ve kalite kazandıracak. Sea Lion 07 EV modeliyle bu yeniliklerin gerçek hayatta nasıl bir performans göstereceği ise merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN