Araç sahiplerinin çoğu bunu bilmiyor! 1 Ocak’ta yürürlüğe girmiş: Ceza 32 bin lira

Araç sahiplerinin çoğu bunu bilmiyor! 1 Ocak’ta yürürlüğe girmiş: Ceza 32 bin lira

1 Ocak tarihinden itibaren, Türkiye’deki tüm motorlu taşıtlar için karekod sistemi zorunlu hale geldi. Bu yeni düzenleme ile birlikte, emniyet güçleri, araç ve sürücü bilgilerine çok daha hızlı ve etkin bir şekilde erişim sağlayabilecek. Ayrıca, araçların üretim bilgileri gibi kritik detaylar da karekod aracılığıyla kolayca sorgulanabilecek.

Karekod uygulaması, trafik güvenliği ve düzeninin sağlanması açısından büyük bir önem taşıyor. Bu sayede, araçların ve sürücülerin bilgilerine anında ulaşılması mümkün hale geliyor.

img-5736.jpeg

Yeni yıl itibarıyla tescil edilen araç plakalarında bu karekodlar yer alıyor ve uygulama, mevcut plakaları da kapsıyor. Bu karekodlar, araçların 12 haneli seri numaralarını, üretim yerini ve tarihini içeriyor, böylece emniyet birimleri ve sürücüler için önemli bilgilere erişim kolaylaşıyor.

Ayrıca, plakanın okunurluğunu engelleyecek değişiklikler yapılması veya sahte plaka kullanılması durumunda uygulanacak ciddi miktarda para cezaları da getirildi. Plakanın okunurluğunu engelleyecek şekilde değiştirilmesi durumunda 2 bin 647 TL, sahte plaka kullanımında ise 32 bin 170 TL’ye kadar ceza uygulanacak.

Oto ekspertiz firmaları ve galerici esnafı bu yeni uygulamayı olumlu karşılarken, güvenlik uzmanları da karekod sisteminin getireceği avantajları vurguladı. Oto Ekspertiz firmasının genel koordinatörü Alperen Temizyürek, uygulamanın trafikte güvenlik kontrollerini artıracağını belirterek, bu sistemin önemli faydalar sağlayacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN