53 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 65 markasıyla yatırım üzerine yatırım… Halka arz süreci başladı

53 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 65 markasıyla yatırım üzerine yatırım… Halka arz süreci başladı

Türkiye'de birçok farklı sektörde farklı kuruluşlar faaliyet gösterirken 65 markası bulunan Dorak Holding yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Halka arz için kolları sıvayan şirket o tarihleri işaret etti. İşte tüm detaylar…

Birçok farklı sektörde kuruluşları olan ve şimdilerde 65 markası bulunan Dorak Holding yatırımlarına devam ediyor. Mayıs ve Haziran gibi halka arz planladıklarını duyuran şirket Körükçü tarafından gündeme getirildi. 2023'te yaklaşık 700 milyon dolar ciro ile yılı sonlandıran şirket 4.000 kişi istihdam sağlıyor. Şirket bu yıl ise ciro hedefine 1 milyar dolar olarak belirtti.

600.000 TURİSTİ AĞIRLAYACAK

Yılda 10 milyon geceleme gerçekleştirdiğini belirten Körükçü, Nevşehir merkezli olan yatırımların yoğunluğunun Kapadokya'da olduğunu aktardı. Kapadokya'da bulunan lüks kaya oteli Sacred Mansion’ı açtıklarını dile getiren şirket, “Japon şef Hiroki Tekamura imzası ile Takesushi Restoranı Ürgüp’te açıyoruz. Temmuz 2024’te de Marriot Hotel Kapadokya’yı açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

dorak-holding-yatirim.jpg

12 OTEL BULUNUYOR

İkisi İstanbul, birisi Kuşadası bölgesinde olmak üzere Kapadokya bölgesi de dahil toplamda 12 oteli bulunan şirket Türkiye'nin turizm nabzını tutuyor. Kapadokya'daki balon turizmi yatırımlarının olduğunu dile getiren Körükçü, bölgeye bir Tema Park kazandırılacağının da altını çizdi. İçerisinde 20.000 metrekarelik taşların arasına oyulmuş bir akvaryum olacağına dile getiren Körükçü, şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul’da Hilton’un Curio Collection markası altında Hagia Sofia Mansions’ın işletmesini 25 yıllığına yürütüyoruz. Pamukkale’de devam eden ve 2025 yılında açmayı planladığımız bir otel yatırımımız bulunuyor. Bodrum’da da 300 odalı bir otel planlamamız var. Sur Balık’ın Dubai’ye de şubesini açtık. 2025’te New York ve Londra’da da Sur Balık açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönem Japon ve Tayvanlı ortaklarla yurtdışında yatırımlar planlıyoruz. İlk olarak Türkiye’de 4, yurtdışında ise İspanya, İtalya, Almanya, Prag, Hırvatistan ve Avusturya’da otelleri olan 10 otelli bir zinciri satın alacağız.”

kaya-otel.jpg

HALKA ARZ DÜĞMESİNE BASILDI

Halka arz planlamaları hakkında detayları paylaşan Körükçü, restoran, balon, oteller ve mağazaların halka açılacağını dile getirdi. Çalışmaların sonuna geldiklerini ifade eden Körükçü, halka arzdan elde edilen kaynağın Avrupa ve Asya'da Otel satın almak için kullanılacağını da dile getirdi.

Hazırlıkların tamamlanması durumunda Mayıs-Haziran aylarında halka arz işlemlerinin başlayacağını dile getiren Körükçü, misafir potansiyelinin dünyanın 5 kıtasını kapsadığını dile getirerek ağırlık olarak %90 yabancı uyruklu olduğunu da aktardı. Bu durum Türkiye'de döviz girişini de beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN