Yüz binlerce dolarlık fidye talep edilmişti: Nijerya’da öğrenciler serbest

Yüz binlerce dolarlık fidye talep edilmişti: Nijerya’da öğrenciler serbest

Nijerya’nın Kaduna eyaletindeki bir okuldan geçtiğimiz haftalarda yüz binlerce dolarlık fidye için kaçırılan 280’den fazla öğrencinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Nijerya’da motosikletli saldırganlar tarafından yaşları 8 ila 15 arasında değişen 280’den fazla öğrenci ve bir öğretmenin ‘zarar görmeden’ serbest bırakıldığı duyuruldu.

Kaduna Eyalet Valisi Uba Sani, kaçıranların talep ettiği 690 bin dolarlık fidye için belirlenen sürenin dolmasına birkaç gün önce öğrencilerin serbest bırakıldığını söyledi. Vali Sani ayrıca, öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu’ya teşekkür ederek “Nijerya ordusu da cesaret ve kararlılıkla suç unsurlarının azaltılabileceğini ve toplumlarımızda güvenliğin yeniden tesis edilebileceğini gösterdiği için özel bir övgüyü hak ediyor” dedi.

ASKERİ OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

7 Mart’ta 187 ortaokul, 125 ilkokul öğrencisi kaçırılmış, daha sonra bir öğretmen ve 25 öğrenci kaçmayı başarmıştı. Kaçmayı başaran öğretmen bölge halkının öğrencileri kurtarmaya çalıştığını ancak saldırganların yerel halkı etkisiz hale getirdiğini ifade etmişti. 14 yaşındaki bir kız öğrenci ise silahlı saldırgan tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. Çocukların bulunması için askeri operasyon başlatılmıştı.

Ocak ayında da saldırganlar bölgede bir okul müdürünü öldürmüş ve karısını kaçırmıştı. Birleşmiş Milletler Nijerya Ofisi, şiddet olaylarından kaçarak bir kampa sığınan en az 200 kişinin Borno eyaletinin Gamboru Ngala kasabasında Kamerun sınırı yakınlarında yakacak odun toplarken, pusuya düşürülüp kaçırıldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN