Savaşın seyrini değiştirecek gelişme: ABD'nin uzun menzilli füzeleri Ukrayna'da

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme: ABD'nin uzun menzilli füzeleri Ukrayna'da

ABD'nin Ukrayna'ya gizlice uzun menzilli füzeler gönderdiği ortaya çıktı. Yeni silahlar, Rus askeri hedeflerine yönelik saldırılarda kullanıldı.

Üst düzey bir ABD yetkilisinin açıklamalarına göre, ABD geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya yeni bir uzun menzilli füze sistemi gönderdi. Gizlice gerçekleştirilen bu sevkiyat, Ukrayna güçlerinin Kırım'daki bir Rus askeri havaalanına ve Salı gecesi ülkenin güneydoğusundaki Rus birliklerine yönelik saldırılarında kullanılmasını sağladı.

ABD daha önce Ukrayna'ya 160 km menzilli ATACMS füzeleri sağlamıştı. New York Times'ta yer alan habere göre ancak bu kez, Ukrayna'nın daha uzun menzile ihtiyacı doğrultusunda, yaklaşık 305 km menzilli versiyonlar gönderildi. Bu yeni silahlar, Ukrayna'nın derinliklerine ulaşabilen daha etkili saldırılar yapmasına olanak tanıyor.

Üst düzey bir ABD'li yetkiliye göre, Başkan Joe Biden Şubat ayında 100'den fazla uzun menzilli füzenin yanı sıra misket bombalarının gönderilmesini onayladı. Bu karar, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik askeri desteğinde önemli bir politika değişikliğini işaret ediyor. Yeni füzeler, Mart ayında Ukrayna'ya yapılan 300 milyon dolarlık silah sevkiyatının bir parçası olarak sunuldu.

S-400 SİSTEMİNİ VURDU

Ukrayna tarafından yapılan ilk saldırılarda, yeni uzun menzilli füzeler etkili oldu. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, saldırıların şiddetli yangınlar ve patlamalar yarattığını ortaya koydu. Ayrıca, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, vurulan hedefler arasında dört adet S-400, üç radar istasyonu ve bir hava savunma komuta merkezi olduğunu açıkladı.

UKRAYNA'NIN SAVAŞ KAPASİTESİNİ ARTIRMASI BEKLENİYOR

Biden yönetimi, Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama ihtiyacının altını çiziyor. Özellikle Rusya'nın doğudaki kentlere yönelik saldırıları devam ederken, bu silahların Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artırması bekleniyor.

Bu stratejik hamle, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı direnişini güçlendirmek için atılan adımlar arasında yer alıyor ve bölgedeki güç dengelerini etkileyebilecek potansiyele sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN