Salgın yine başladı! 42 çocuk öldü: Okullar geçici olarak kapatıldı

Salgın yine başladı! 42 çocuk öldü: Okullar geçici olarak kapatıldı

Dünya genelinde insanların korkulu rüyası haline gelen salgın yine gündeme geldi. 308 çocuğun etkilenip, 42’sinin hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçildi. Okullar geçici olarak kapatıldı. İşte detaylar...

Yaşanan büyük pandeminin ardından dünya genelinde salgın paniği hala devam ediyor. Bu kez çocukları etkileyen kızamık salgını yine gündeme geldi. 42 çocuğun ölmesine neden olan salgının ardından okullar geçici olarak kapatıldı. İşte detaylar...

42 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Kızamık salgını için bir tek Bakanlık suskun - Sözcü

Nijerya'nın Adamawa eyaletinde yaşanan kızamık salgınında 42 çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine okullar geçici olarak kapatıldı.

Nijerya'da Eğitim ve Sermaye Geliştirme Bakanlığından Adamawa Eyaleti Daimi Sekreteri Aisha Umar, açıklama yaparak eyaletteki Mubi ve Gombi bölgelerinde yaşanan kızamık salgını nedeniyle tüm okulların geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

AŞILANMA İÇİN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Umar, bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla alınan bu kararın, Temel Sağlık Hizmetleri Kurumu'nun hastalığa karşı savunmasız olan yaş grubundaki çocukları aşılamasını sağlamak için alındığını belirterek "Bu karar, hastalığın yayılmasını azaltmak ve Temel Sağlık Hizmetleri Kurumunun hastalığa karşı savunmasız olan yaş grubundaki çocukları aşılamasını sağlamak için alındı." dedi. Öğrencilerin, 13 Mayıs tarihinde okullara dönebileceklerini ekledi.

Adamawa eyaletindeki kızamık salgınında 308 çocuğun etkilendiği ve 42 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Kızamık, ateş, halsizlik, öksürük, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklıkla başlıyor ve sonrasında döküntüler görülüyor. Kulak enfeksiyonu, ishal, zatürre ve beyin hasarının yanı sıra ölüme neden olabilen bir hastalık olan kızamık, erken teşhis ve aşılama ile önlenebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN