O ülkede ilginç yasak: Vatandaşlar artık şapka ve maske takamayacak

O ülkede ilginç yasak: Vatandaşlar artık şapka ve maske takamayacak

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, suç işleyenlerin kimliğini gizlediği gerekçesiyle maske ve şapka kullanımı yasaklandı. Yaşlıların kullandığı takke benzeri şapkalar yasaktan muaf tutulurken, toplu taşıma araçlarında silah taşınması da tedbir amacıyla yasaklanan konulardan biri oldu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un da katıldığı güvenlik toplantısında son dönemde artan bombalı saldırılara karşı yeni tedbirler alındı.

MASKE VE ŞAPKA YASAKLANDI

Mogadişu Belediyesi Sözcüsü Salah Dheere, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, suç işleyenlerin kimliğini gizlemesi nedeniyle ülkede maske ve şapka kullanımının yasaklandığını duyurdu. Yaşlıların taktığı takke benzeri şapkalar ise yasaktan muaf tutuldu.

Belediye Sözcüsü, toplu taşıma araçlarında silah taşınmasının da yasaklandığını aktardı.

Mogadişu hükümetinin terör örgütü Eş-Şebab'a yönelik operasyonlarını artırmasıyla örgüt de farklı şehirlerde saldırılarını sıklaştırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN