Nijerya'da aslan hayvanat bahçesi görevlisini öldürdü

Nijerya'da aslan hayvanat bahçesi görevlisini öldürdü

Nijerya'daki Obafemi Awolowo Üniversitesi (OAU) hayvanat bahçesinde bir aslan dehşet saçtı. Bir hayvanat bahçesi görevlisi yaklaşık on yıldır baktığı aslanlardan biri tarafından öldürüldü.

Nijerya'daki Obafemi Awolowo Üniversitesi (OAU) hayvanat bahçesinden sorumlu olan Olabode Olawuyi'nin aslanları beslerken saldırıya uğradığını söyledi.

BBC'de yer alan habere göre üniversiteden yapılan açıklamada, aslanlardan birinin onu ölümcül şekilde yaralaması nedeniyle meslektaşlarının onu kurtaramadığı belirtildi.

Veteriner teknoloji uzmanı olan hayvanat bahçesi görevlisi, "yaklaşık dokuz yıl önce kampüste doğduklarından beri aslanlarla ilgileniyordu. Fakat trajik bir şekilde erkek aslan, onları besleyen adamı öldürdü" dedi.

Üniversitenin Halkla İlişkiler Sorumlusu Abiodun Olarewaju, "Erkek aslanın başına ne geldiğini ve ona saldırmasını asla tahmin etmiyorduk. Onu görev sırasında kaybetmemiz üzücü" ifadesini kullandı.

ASLAN 'İNSAN HATASINDAN' SALDIRMIŞ

Rektör yardımcısı Prof Adebayo Simeon Bamire, olaydan "üzüldüğünü" söyledi ve "olayın yakın ve uzak nedenlerine yönelik" kapsamlı bir soruşturma yapılmasını söyledi.

Üniversite öğrencileri sendikası lideri Abbas Akinremi, Nijerya'nın Vanguard gazetesine verdiği demeçte, saldırının hayvanat bahçesi görevlisinin yemek yedikten sonra kapıyı kilitlemeyi unutmasından sonra "insan hatasından" kaynaklandığını söyledi.

Olayı talihsiz bir olay olarak nitelendirirken, merhum hayvanat bahçesi görevlisini "hayvanat bahçesine gittiğimizde bizimle güzelce ilgilenen iyi ve alçakgönüllü bir adam" olarak anıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN