Kesintisiz iki günden fazla ders anlattı, dünya rekoru kırdı

Kesintisiz iki günden fazla ders anlattı, dünya rekoru kırdı

Kenya’da bulunan bir üniversitede kesintisiz 62 saatten fazla ders anlatan öğretmen dünya rekoru kırdı. İnternet üzerinden de yayınlandığı belirtilen dersin salı günü başlayıp bugün bittiği kaydedildi.

Kenya medyasındaki habere göre, öğretmen Rose Tata Wekesa, başkent Nairobi'deki bir okulda 62 saat 33 dakika 34 saniye boyunca öğrencilere fizik, kimya ve biyoloji derslerini anlattı.

Kenya Multimedya Üniversitesi’nde bir sınıfta yapılarak YouTube üzerinden canlı yayımlanan dersi 13 Şubat'ta başladı ve bugün sabah sona erdiği kaydedildi.

RESMİ ONAY BEKLİYOR

Wekesa, basına yaptığı açıklamada, fen bilimleri derslerinin anlaşılabilir ve yapılabilir olduğunu dünyaya anlatmayı amaçladığını belirterek, "Öğretmenliğin gerçekten asil bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin de saygı duyulması gereken kişiler olduğunu göstermek için bu dersi yaptım" dedi.

Dünya rekoru kırmak için, öncesinde kendisini uykusuz kalmaya alıştırdığını anlatan Wekesa, bunun en uzun süren fen bilimleri dersi olduğunu ve Guinness Dünya Rekorları tarafından resmi olarak onaylanmasını beklediğini söyledi. Bu alandaki rekor, 2008'de 50 saat ders anlatan Hint bir öğretmene aitti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN