Kenya Devlet Başkanı'ndan ölen sporcunun ailesine ev

Kenya Devlet Başkanı'ndan ölen sporcunun ailesine ev

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, son dünya maraton rekoru sahibi Kelvin Kiptum'un ailesine başsağlığı hediyesinde bulundu. Ruto, üç yatak odalı bir ev inşa etme talimatıyla Kiptum'un evine mühendisler gönderdi. Kiptum hayatını kaybetmeden önce ailesi için bir ev inşa etmeyi planlamıştı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, üç yatak odalı bir ev inşa etme talimatıyla birlikte son dünya maraton rekoru sahibi Kelvin Kiptum'un evine mühendisler gönderdi.

BBC'de yer alan habere göre Kiptum geçtiğimiz Pazar günü bir trafik kazasında hayatını kaybetmeden önce ailesi için bir ev inşa etmeyi planlamıştı. Aile kazıların çoktan başladığını söyledi.

Ev, Kiptum'un bu yılın sonlarında evini inşa etmeyi planladığı Rift Vadisi'ndeki aile evinden yaklaşık 16 kilometre uzakta satın aldığı dört dönümlük bir çiftlikte inşa ediliyor.

Aile sözcüsü Philip Kiplagat BBC'ye "Burada üst düzey hükümet yetkilileri tarafından denetlenen üç mühendis var" dedi. Evin 40 günlük yas süresinin bitimine kadar hazır olması ümit ediliyor.

sporrr.jpg

CENAZE TÖRENİ 24 ŞUBAT'TA

Polis, 24 yaşındaki iki çocuk babası Kiptum'un, kullandığı arabanın hendeğe yuvarlanması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Kiptum'un cenaze töreni 24 Şubat'ta yapılacak.

Kazada Ruandalı antrenör Gervais Hakizimana da hayatını kaybederken, bir kadın yolcu da yaralandı. Kiptum'un babası, kimliği belirsiz dört kişinin kazadan günler önce oğlunu ziyaret ettiğini söyleyerek soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, şüpheliler tutuklandıktan sonra sorgulanmak üzere şu anda polis nezaretinde.

Kiptum'un dünya maraton rekorunu kırmasından sadece dört ay sonra ölümü Kenya'yı ve atletizm dünyasını şok etti. Nisan ayında Rotterdam maratonunda iki saatin altında maraton koşan ilk kişi olmayı planlıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN