Gazze'de son 24 saatte 66 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'de son 24 saatte 66 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gazze'de saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 454'ya yükseldi. Yaralı sayısının da 77 bin 575'e çıktığı belirtildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne 205 gündür düzenlediği saldırıların yanı sıra halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engellemeye devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, saldırıların 205. gününde 7 katliam yaparak 66 kişiyi şehit etti ve 138 kişiyi yaraladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, öldürülen Filistinlilerin sayısının 34 bin 454'e, yaralı sayısının 77 bin 575'e çıktığı bildirildi.

Açıklamada enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN