G7 dışişleri bakanları İran-İsrail gerilimini görüşecek

G7 dışişleri bakanları İran-İsrail gerilimini görüşecek

G7 dışişleri bakanları, İran'ın İsfahan kentinde gece saatlerinde yaşanan patlamalara ilişkin görüşme gerçekleştirecek. Konuya ilişkin açıklama yapan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, durumu dakika-dakika takip ettiklerini belirtti ve herkesi temkinli olmaya ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya çağırdı.

İsrail ve İran arasındaki gerginlik devam ediyor. İran'ın insansız hava araçlarıyla İsrail'e saldırı düzenlemesinin ardından İsrail harekete geçti.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, G7 dışişleri bakanları olarak İran'ın İsfahan kentindeki patlamaları görüşeceklerini duyurdu.

Tajani, İran'ın İsfahan kentinde gece saatlerinde yaşanan patlamalara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Capri Adası'nda çarşambadan bu yana ev sahipliği yaptığı G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bugünkü son oturumuna işaret eden Tajani, "İsfahan’da gece vakti meydana gelen patlamaların ardından gelişmeleri takip ediyorum. Bu konuyu bu sabah Capri'de yapılacak G7 oturumunda, dışişleri bakanlarıyla konuşacağız." ifadesini kullandı.

İran'daki İtalyan Büyükelçisi'yle de görüştüğünü aktaran Tajani, "İran'da yaşayan İtalyanlar için şu anda kritik bir sorun bulunmuyor." yorumunu yaptı.

Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada da durumu dakika-dakika takip ettiklerini belirten Tajani, herkesi temkinli olmaya ve gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya çağırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN