Çok büyük altın keşfi! 20 yıldır böylesi ilk kez oluyor: 2 bin 317 ton altın bulundu

Çok büyük altın keşfi! 20 yıldır böylesi ilk kez oluyor: 2 bin 317 ton altın bulundu

Yapılan son araştırmaların sonuçları ağızları açık bıraktı! Çok büyük altın keşfi! Dünyanın tamamında çıkarılan rezervlerin iki katı çıktı! 20 yıldır böylesi ilk kez oluyor! Oradakiler yaşadı! 2 bin 317 ton altın bulundu...

Norveç ve Grönland arasında yapılan deniz yataklarında gerçekleştirilen araştırmalar, son 20 yılın en büyük altın, metal ve mineral rezervlerinin keşfedildiğini ortaya koydu. Uzmanlar, yapılan ilk ölçeklendirmede bu rezervlerin 2 bin 317 ton altın içerdiğini belirtti.

DÜNYANIN TAMAMININ 2 KATI

resim-2024-05-02-101148012.png

Norveç, 107 milyar dolar kar elde ettiğini açıkladığı Norveç Varlık Fonu ile dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Norveçli araştırmacılar, Norveç ve Grönland Denizi açıklarında bulunan bu maden rezervlerinin dünyanın tamamında yıllık çıkarılan değerli maden miktarının yaklaşık iki katı oranında yeni bir rezerv keşfedildiğini bildirdi. Rezervler tonlarca altın, gümüş, bakır ve çinko içeriyor.

Norveç Petrol Müdürlüğü’nden (NPD) yapılan açıklamada, ülkenin geniş kıta sahanlığının deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervlerinin keşfedildiği ifade edildi. Bu büyük keşfin, Norveç'e altından nadir toprak metallerine kadar önemli miktarlarda mineral çıkarma şansı vereceği belirtildi.

Ancak, bu keşif çevrecilerin tepkisini çekti. Norveçli yetkililer, parlamentonun onayını gerektiren ve çevresel kaygılara yol açan bir süreç olan açık deniz alanlarını derin deniz madenciliğine açıp açmamayı düşünüyor. Çevre aktivistleri, deniz tabanındaki maden arama çalışmalarının ertelenmesini ve bu konuda daha fazla araştırma yapılmasını talep ediyor.

NPD’nin Teknoloji ve Analiz Direktörü Kjersti Dahle, "Çalışma alanındaki deniz tabanında bulunan metallerden magnezyum, niyobyum, kobalt ve nadir toprak mineralleri Avrupa Komisyonu''nun kritik mineraller listesinde bulunuyor" ifadelerini kullandı. Dahle, "Neodimyum ve disprosyum gibi pahalı nadir mineraller, rüzgar türbinlerindeki mıknatıslar ve elektrikli araçların motorları için son derece önemli" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN