Çin'den dünyayı hayrete düşüren proje! Türkiye ve Amerika'yı bile geride bıraktı... Deniz altına yapıyorlar

Çin'den dünyayı hayrete düşüren proje! Türkiye ve Amerika'yı bile geride bıraktı... Deniz altına yapıyorlar

Büyük kentlerin neredeyse hepsinde yaşanan trafik sorununa Çin çözüm getiriyor. Tüm dünyayı hayrete düşüren proje Çin'den. Deniz altından geçecek. Türkiye ve Amerika'yı bile geride bıraktı...

Çin'in Qingdao kentinde gerçekleştirilen büyük çaplı bir altyapı projesi hayata geçiyor. Qingdao - Jiaozhou Körfezi İkinci Tüneli, kalkan yöntemiyle yapılan bir deniz altı tüneli olarak tasarlanmış olup, Aralık 2027'de tamamlanarak hizmete sunulacak. Bu önemli proje, Qingdao'nun ulaşım ağını geliştirerek kentin farklı bölgeleri arasındaki bağlantıyı güçlendirecek.

9,95 KİLOMETRESİ DENİZ ALTINDA İNŞA EDİLECEK

Qingdao'nun batı kıyısındaki yeni bölgeyi doğu kıyısındaki yerleşim alanlarına bağlayacak olan dev deniz altı tüneli projesi, Qingdao - Jiaozhou Körfezi İkinci Tüneli adını taşıyor. Toplamda 17,48 kilometre uzunluğundaki bu projenin tünel bölümü 14,37 kilometreye ulaşmış durumda ve bunun 9,95 kilometresi deniz altında inşa ediliyor. Tünel, çift yönde iki şeritli olarak tasarlanmıştır, böylece hem kentin trafiğini rahatlatmayı hem de ulaşımı daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

Tamamlandığında Qingdao'da ulaşım ağı daha da gelişerek kentin farklı bölgeleri arasındaki bağlantı güçlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN