Burkina Faso'da cami ve kiliseye saldırı düzenlendi: Çok sayıda kişi öldü

Burkina Faso'da cami ve kiliseye saldırı düzenlendi: Çok sayıda kişi öldü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da dün cami ve kiliseye yönelik saldırı düzenlendi. Camiye düzenlenen saldırıda sabah namazı için camide bulunan çok sayıda Müslümanın hayatını kaybettiği belirtildi. Yerel kaynak, "Önemli bir dini lider de dahil olmak üzere cemaatin birçoğu vuruldu" dedi. Camiye düzenlenen saldırıyla aynı gün Katolik kilisenin hedef alınması sonucu 15 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yerel ve güvenlik kaynaklarının bugün AFP'ye verdiği bilgilere göre, Burkina Faso'nun doğusunda bir camiye düzenlenen saldırıda düzinelerce Müslüman hayatını kaybetti. Ayrıca bir kiliseye de saldır düzenlendi.

Dün cunta yönetimindeki ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen iki saldırı, birkaç yıldır cihatçı şiddet sarmalının bir göstergesi olduğu yorumu yapıldı.

SABAH NAMAZINDA SALDIRDILAR

AFP'de yer alan habere göre bir güvenlik kaynağı, "Silahlı kişiler Pazar sabahı yerel saatle 5.00 civarında Natiaboani'deki bir camiye saldırdı ve bunun sonucunda düzinelerce kişi öldü" dedi. Bölge sakinlerinden biri telefonla yaptığı açıklamada, "Kurbanların hepsi Müslüman, çoğu sabah namazı için camiye gelen erkeklerden oluşuyor" ifadesini kullandı.

Bir başka yerel kaynak ise "Teröristler sabah erkenden ilçeye girdiler. Caminin etrafını sardılar ve orada günün ilk namazı için toplanan cemaate ateş açtılar. Önemli bir dini lider de dahil olmak üzere birçoğu vuruldu" dedi.

Aynı kaynak, askerlerin ve orduyu destekleyen sivil bir güç olan Anavatan Savunma Gönüllüleri'nin (VDP) üyelerinin de hedef alındığını söyledi. Kaynak, saldırganların sayısı açısından bunu 'büyük ölçekli bir saldırı' olarak nitelendirdi ve aynı zamanda önemli hasara da yol açtığını belirtti.

KATOLİK KİLİSESİNE SALDIRIDA 15 SİVİL ÖLDÜ

Üst düzey bir kilise yetkilisi, camiye saldırıyla aynı gün Burkina Faso'nun kuzeyindeki Pazar ayini sırasında bir Katolik kilisesine düzenlenen saldırıda en az 15 sivilin öldüğünü ve iki sivilin de yaralandığını söyledi.

Dori piskoposluğunun papazı Jean-Pierre Sawadogo yaptığı açıklamada 'terörist saldırının' Essakane köyünde insanların Pazar ibadeti için toplandığı sırada meydana geldiğini söyledi. Essakane köyü, ülkenin kuzeydoğusunda, Burkina Faso, Mali ve Nijer'in ortak sınırlarının yakınında, 'üç sınır' bölgesi olarak bilinen bölgede yer alıyor.

Burkina Faso 2022'de iktidarı ele geçiren Yüzbaşı İbrahim Traore liderliğindeki bir askeri cunta tarafından yönetiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN