BM’den ‘Gazze’ açıklaması: Kuzeyinde tam anlamıyla açlık var

BM’den ‘Gazze’ açıklaması: Kuzeyinde tam anlamıyla açlık var

İsrail katliamının sürdüğü Filistin’deki duruma ilişkin konuşan BM yetkilisi Cindy McCain, abluka altındaki Gazze’nin kuzeyinde açlık olduğunu söyleyerek bunun güneye doğru ilerlediğini kaydetti.

İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla binlerce sivili katlederken, açlık ve susuzluk kuzey başta olmak üzere tüm bölgeye yayılıyor. Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki insanlık dramına dikkat çekerek, “Kuzeyde açlık var, tam anlamıyla açlık var ve güneye doğru ilerliyor. Bizim sürekli olarak istediğimiz tek şey ateşkes ve Gazze’ye güvenli bir şekilde girebilmek için sınırsız erişimin sağlanmasıdır” dedi.

COGAT YALANLADI

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) ise McCain’in sözlerini yalanlayan bir açıklama yaptı. COGAT tarafından yapılan açıklamada, “İsrail, son aylarda Gazze Şeridi’ne gıda, tıbbi malzeme ve çadır için ekipman sağlamak üzere insani yardım çabalarını artırdı” denildi.

COGAT’ın son haftalarda Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren BM kuruluşları da dahil olmak üzere uluslararası toplumla koordinasyon içinde olduğu belirtilen açıklamada, “Başta gıda olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan 100 kamyon her gün Gazze Şeridi’nin kuzeyine gönderilmektedir. Nüfusa oranla Gazze’nin kuzeyine gönderilen yardım kamyonlarının sayısı, bölgenin güneyine gönderilenlerden daha fazladır” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN